14 August 2010

the road to kuala lumpur:aisyah yang gagah.

"tayar spare mana?"tanya aisyah serius.namun dalam seserius aisyah sempat lagi beliau mengkarate halkum nerzhul.nerzhul berguling kesakitan akibat buah halkum beliau lepas ke belakang.kordi dengan pantas memberikan bantuan dengan menepuk leher nerzhul agar buah halkum beliau lepas ke hadapan semula.aisyah menyuruh tuyuk membuka skru.selesai kerja tuyuk,aisyah memegang mudguard.dan...

"krek..."

semua terlopong.semua mata memandang aisyah.tidak kurang juga yang berbisik bisik.ada yang sawan buih akibat terlalu kagum.kordi senyum.beliau tahu aisyah memang gagah.kereta yang sebegitu berat selamba artis beliau angkat dengan satu tangan.aisyah menyengih sampai ke telinga.aisyah memang undertaker.tuyuk terketar ketar menukar tayar yang pancit dengan tayar spare sambil terkentut kentut kesesatan.

"ok!masa untuk gerak gerak gerak khas...gerak gerak gerak khas...gerak gerak gerak khasssss.....cau cen dol haketuih tebaboom...."sungguh riang hati tuyuk.nerzhul yang baru pulih dari kesakitan tiba tiba membuat skill hentak berlipat terhadap seorang cleaner bangladesh yang kebetulan lalu di situ.aisyah dengan pantas berlari merampas penyapu cleaner bangladesh dan mematahkan penyapu tersebut.perangai mereka sentul habis.

"kita dah lambat ni.habislah kena marah dengan risah..."tuyuk bimbang.di tempat duduk belakang nerzhul senyap senyap meletakkan lipan bara di celahan selipar aisyah.

 gambaran pelukis aisyah sedang mengkarate nerzhul.

to be continuing!ah ah ah!!!

15 rejaman pembunuh:

h a n i e said...

jahat lah korang! kena kan aisyah..hahahaha..

Nerzhul said...

wahakakah!!!!gampang!! aisyah memang gagah tak terperi.

el said...

bangla yg x bersalah kahkahkahhh

relevan said...

Sesaja je Bangla tu termasuk dalam ini cerita..

Lya Colours said...

jaga2 nnt aishah belasah aok plak kordi

akuanakpahang said...

Salam ziarah rodong... semoga ceria sokmo :)

tuyuk said...

hahahaha.. dah kena karate tenggorok :p

Afzainizam said...

♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•' ´¯)♥
♥♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸**¸.•'´¯)¸.•'´ ¯)♥♥
----==--Ramadan Mubarak---==----
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥♥♥*`'•.¸_)`'• .¸_)
♥(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•. ¸_)♥
Salam ramadan Al Mubarak..
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Ramadan bulan yg mulia..
Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.
Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..

wahhhh adengan tak mau di lihat... karate kid... oppp patah tengkok lah nampak gayanya tu....

Afzainizam said...

bro kalau nak kalau tukar atap proton saga brape ye? dah bocor teruk sangat. hehee *knight 1989

aku tak perasan pertanyaan ko tu... jadi aku jawab ni...

kalau tukar bumbung tu bajet dalam RM 450 lah siap cat balik.. tapi kalau tak kena tulang dalam dia... kalau kena jangkitan kat tulang tu dah kira lain plak... ni cuma anggaran aje... aku ingatkan tukar bumbung ni kalau silap cara karat tu plak akan jangkit kat kawasan sambungan welding plak..

kalau nak bajet ciput... ko tampal aje pakai fiberglass aje dulu... mana yang yang bocor tu...

ada orang buat tukar... sekeping fiberglass sekeping bentuk cetak cam bumbung tu gak... lagi elok lagi tahan karat .. cuma takut pecah kalau ko letak barang atas bumbung atau kena hempap kelapa dari atas ke atau apa-apa lah.. sebab fiberglass ni tak tahan bebanan plak... yang ni pun dalam RM 400 aje.. tak yah risau karat tempat lain plak..

hans said...

hahaha
kesian si aisyah

P/S : Header Baru H.P.B Blog. Thanks Blogger Dark Half!

Nerzhul said...

@afzainizam : thanx bro.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

sian bangla tu ,dan kesian aisah tu bulan pose ni

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°
رمضان مبار… رمضان كريم… رمضان مبار…
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°

Salam ramadan Al Mubarak..
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Ramadan bulan yg mulia..
Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.

puasa beb camne si aishah tu boleh karate dengan extra tenaga tuuu... adakah dia tak posa

Mazru Majid said...

hebat sungguh aisyah tu..bole berkenalan tak?ekekke

nerzhul-sape yg lukih te?kordi ke?cam kenei je lukisan te..ekekke

Nerzhul said...

@mazru: tula karya pakcik kordi si tangan capang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...