17 February 2011

Antivirus Anda Berfungsi Dengan Smart ?



Assalamualaikum Kawan²

Eh korang pakai laptop,komputer semua ada Antivirus ke?
Kalau ada Antivirus,
Agak² nya ia berfungsi dengan smart ke?
Mesty macam² produk yang korang pakai..

Tetapi belum tentu lagi berfungsi dengan baik dan comel macam saya,
Disini saya mahu berkongsi tips untuk korang check Antivirus masing² adakah ia bekerja dengan sempurna atau mungkin ada gangguan pada Antivirus anda sekarang.

Check Now ↓
ƒree aje>/..

Step pertama

1. click start
2. click run
3. type notepad

Di notepad sila copy kata-kata bistari tersebut ↓

X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*

Paste di dalam notepad anda.
(make sure command di paste dlm satu baris ayat)
(maku sure kata-kata bistari di paste dlm satu baris ayat)

Save file tersebut dengan name eicar.com (mesti dlm format .com)

Dan anda tunggu respond dari Antivirus anda, adakah Antivirus anda berfungsi ataupun tidak.

Jika tiada respon maka screen anda akan keluar window dos yang tertulis perkataan EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE

Ini bermakna Antivirus anda problem,boleh jadi ada infect, maka dengan itu, bolehlah anda mencari Antivirus baru ataupun update definition baru.. (;

Thanks for visit

more www.manusiareptilia.blogspot.com

7 rejaman pembunuh:

zulkbo said...

salam..
terima kasih info
boleh la try pas nih
he he..

tuyuk said...

my Avira working perfectly

relevan said...

kome guna anti virus hok cap payung te..tak tau le goner..

Nerzhul said...

hok payung te moleknye brader relevan.

Lya Colours said...

aku pakai avira jugak a.k.a cap payung

h a n i e said...

hah..pakai yg payung tu jugak. dulu guna kaspersky..mcm sengkuang dia punya hampeh!

Anonymous said...

nice sharing

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...