06 August 2010

the road to kuala lumpur:highway star.

tuyuk menekan pedal minyak hingga meter kelajuan mencecah 180 kilometer sejam.beliau tahu perangkap had laju ada di mana mana.namun beliau tidak gentar.beliau sukakan cabaran.bagi diri beliau,saman itu merupakan satu cabaran yang tidak dapat diluahkan dengan kata kata apabila cukai jalan tidak dapat dihidupkan nanti.kordi senyum dan menyuakan sekeping biskut tiger ke mulut tuyuk yang sedang memberikan tumpuan memotong sebuah back hoe.tuyuk semakin gembira dan dan terus memotong lapan belas lagi kereta di hadapan.di bahagian tempat duduk belakang aisyah menggigil ketakutan dan berpaut pada paha nerzhul.nerzhul rimas lalu menyepak keting aisyah.


tuyuk membunyikan radio...


"nobody gonna take my car
i'm gonna race it to the ground
nobody gonna beat my car
it's gonna break the speed of sound

oh!it's a killing machine

it's got everything
like a driving power big fat tyres
and everything


i love it!i need it!i bleed it!
yeah it's a wild hurricane!
al right!hold tight!
i'm a highway star!!!"

"berapa lama dah kita tak pergi ke kuala lumpur sama sama kan.alang alang saya nak pergi jumpa risah dekat pavilion,sambil sambil tu boleh kita jalan jalan,shopping shopping ke."jelas tuyuk.semua yang mendengar sentap.patutlah tuyuk semangat semacam.nak pergi berjumpa buah hati rupanya.tapi mendengar saja perkataan shopping,semuanya macam lost hoping.sentul aje perangai.duit bukan ada sangat.setakat nak makan kat kedai mamak adalah.nak makan dekat chicken rice shop jangan harap.baik makan chicken rice dekat benteng temerloh.baru rm3.50.air suam free."beb,berapa lama dah awak couple dengan risah?tak bagitahu pun ye."tanya aisyah ingin tahu.tuyuk tersenyum bangga.bukan sebarang orang yang dapat menambat hati risah."tapi bukan ke awak nak dekat anak ah fatt?"tanya nerzhul pula.risah,risah...anak ah fatt,anak ah fatt...tak ada masalahnya."bohjan sungguh ayat tuyuk.semua menunjukkan isyarat cantik kepada tuyuk.


tol lanchang semakin dekat.spontan semua tidur secara tiba tiba.risau tuyuk mengepau duit tol.paling sempoi aisyah.siap pura pura mengigau bersanding dengan bala rest house.namun mulut masih rancak mengunyah biskut tiger."wah!wah!wah!perangai masing masing memang cool!chantiekksss!!!"jerit tuyuk sambil air mata mengalir laju dan gigi tajam tajam.

bersambung lagi.

6 rejaman pembunuh:

h a n i e said...

hahahaha..ngigau sanding smbil mkn biskut tiger?? hahaha, xtream betul..

Nerzhul said...

bestla aisyah ngan bala. bole makan steam boat sokmo. kahkahkah!!!

akuanakpahang said...

Salam hari jumaat yang ceria keknya kawan malas benor hari ini hehehe...

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

hahaha...smpai tol sume wat tdo
hampeh

kemsalam sama aisyah

ckp kt die aku rindu die

lama xjmpa

el said...

kahkahkahhhh ni baru best layannnn

Webmaster@Echam said...

hahahhaah.... kordi2....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...