11 January 2011

ƒazebook



News...
kuikuikuikui....

Isu yang beredar mengenai penutupan Facebook yang sempat beredar luas di kalangan pengguna BB sempat meresahkan pengguna Facebook. Berita yang belum diketahui kebenarannya itu beredar via BBM (BlackBerry Messenger), aplikasi chat bawaan BlackBerry.Betul ke bebz? Takde hal lah?

Beberapa pihak yang lain mengatakan isu facebook ditutup ini karena Facebook memang bankrupt karena terlalu banyak utang untuk membayar developer 3rd party software untuk Facebok itu sendiri. Benarkah demikian?

Berita palsu?
Go to ---> http://www.facebook.com/facebook

Facebook telah clarify / jelaskan yang berita tu adalah palsu semata.
Sekiranya dilihat daripada sudut yang paling teruk sekalipun, perkara yang amat dahsyat akan dilakukan oleh Facebook hanyalah sekadar menjual laman mereka kepada pihak lain, samaada Google,Manusiareptilia,Microsoft ataupun yang lain-lain. Berita mengenai penutupan laman tersebut timbulnya daripada laman Weekly World News, yang sememangnya sering mengeluarkan berita-berita yang tidak benar dan lucu..

Facebook says -We didn’t get the memo about shutting down, so we’ll keep working away. We aren’t going anywhere; we’re just getting started-

Macam²
Apapun Facebook ada kebaikan dan keburukan juga..


Kebaikan Facebook
Tempat berjumpa teman-teman lama
Boleh dijadikan tempat berdakwah dengan berkesan
Senang untuk mengetahui tentang isu-isu semasa
Berkongsi gambar dengan kawan-kawan.
Tempat nak ping ( promot ) blog...

Keburukan
Membuang masa
Membuatkan seseorang itu bersikap anti-sosial dan lebih suka bersosial dalam alam maya
Mengurangkan produktiviti pekerja yang mencuri masa untuk online Facebook sewaktu bekerja
Semakin ramai yang jadikannya sebagai tempat penyebaran fitnah.
Tempat untuk mengutuk, berkelahi, dan bergaduh sesama sendiri.
Boleh menjatuhkan maruah seseorang dalam pelbagai bentuk (tag gambar).

Jadi, terpulang kepada niat masing-masing dalam menggunakan Facebook ni.

p/s: Kalau betullah Facebook akan ditutup, boleh jadi ramai pula yang akan beralih arah kepada blog, kan? Manusiareptilia lah tempat sesuai korang join selalu.. her her herv..
↓ aaaaaa?

8 rejaman pembunuh:

Mazru Majid said...

ats pd penggune..

tuyuk said...

yes (:

bayu timur said...

buat g ngusha awek..cam penulis nie..hehehe

Nerzhul said...

aih cukup dah ke duit nuffnang kita nak beli facebook ni? hahaa

endiem said...

tak cukup duit mintak rododng topup..janji fb tidak tutup.

kordi rocker hensem said...

cr mkwe la kt fb..kt tagged plok la pasni!kes kes kes...

zulkbo said...

salam...
betul belaka entri aok
ni wehh..koi setuju aje

Anonymous said...

Ви б вірити разом з кількома Gazillion грошових інвестицій, які Вікіпедії може придбати деякі набагато більше серверів.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...